Kapitelböcker

Mamma Mu klättrar i träd

Text: Jujja Wieslander
Bild: Sven Nordqvist
Rabén & Sjögren, 2020

– Krax! Hur har du kommit upp i trädet, Mamma Mu?
– Jag klättrade Kråkan! Men du, det var bra att du kom, för Lillebror glömde berätta en sak.
– Vadå?
– Hur man kommer ner. Mu!

Jujjas kommentar om boken

Den här boken kom ut första gången 2005. Då fanns bara en kapitelbok men ett flertal bilderböcker om Mamma Mu och Kråkan. Jag ville att det skulle finnas fler böcker för de barn som är glada i att lyssna till en berättelse eller som kan läsa själva. 

Jag är en stor vän av högläsning. Att sitta med ett barn i knät som lyssnar är en gudagåva. Jag är glad att jag fått möjlighet att läsa in alla mina böcker som nu finns lättåtkomliga digitalt. Att någon som barnet känner närhet till läser högt för just det barnet är en erfarenhet av ett annat och värdefullt slag.