Jujja Wieslander kommer till Litteralund!

Litteralund är Sveriges största festival för barn- och ungdomslitteratur. Uppdraget är att på olika sätt skapa förutsättningar för och inspirera barn och unga att läsa, skriva och skapa. Festivalens fokus är det skrivna ordet, men även andra konstuttryck får plats som teater, film och dans.

Programmet för Litteralund 2022 har släppts och är fullspäckat med intressanta gäster, författare, samtal och aktiviteter. Jujja kommer närvara på festivalen tre dagar i rad! Här nedan finner ni information om var och när Jujja befinner sig på festivalen.

Söndag 24 april
13.00-13.30
Stadsbiblioteket, Atriumgården

Möt författaren till Mamma Mu
Listan med böcker som Jujja Wieslander har skrivit är lång, men allra mest känd är hon för böckerna om Mamma Mu och Kråkan. Det har blivit hela 22 böcker (allt från bilderböcker och kapitelböcker till serieböcker) hittills. Senaste boken ”Kråkan säger SEN!”, kom i januari i år. Kom på en mysig stund tillsammans med Jujja och hör henne berätta om – och högläsa ur – böckerna. För hela familjen. Drop in!

Måndag 25 april
13.45-14.30
Konferensprogrammet

Med leken som ledstjärna
Jujja Wieslander behöver nog inte någon närmare presentation egentligen. Hennes böcker om Mamma Mu och Kråkan har nog funnits i varje barnfamiljs hem vid något tillfälle. Men hon är också en författare som fortsätter att överraska, år efter år, med en alldeles egen stil och sätt att sätta saker lite på ända. Centralt i Jujjas författarskap har varit leken och barnperspektivet, och vi gräver djupare i detta såväl som övriga delar av hennes författarskap, i ett samtal med kulturjournalisten Kerstin Wixe.

Tisdag 26 april
11.30-12.00
Konferensprogrammet

Samarbete text/bild
Jujja Wieslander och Lotta Geffenblad samarbetade första gången 2013 med första boken om Vina vina, efter det blev det ytterligare fyra böcker om lek, vänskap och kärlek för de yngsta. I böckerna om Hjördis, som kom ett par år senare, återvänder Jujja Wieslander till sin barndom i 50-talets Sverige, med Lotta Geffenblad vid sin sida som illustratör även denna gång. Vad är det som har gjort att de fortsätt att samarbeta gång på gång – vad händer i mötet mellan Jujjas texter och Lottas bilder? Samtalsledare är förläggaren Moa Brunnberg.

För mer information om festivalen besök Litteralunds hemsida här!