Jujja Wieslander nominerad till Almapriset

Foto: Mimmi Nordin

Igår publicerades de nominerade till Astrid Lindgrens Memorial Award 2022. 282 kandidater från 71 länder tävlar om nästa års Almapris. Bland de nominerade syns ett svenskt tillskott, Jujja Wieslander. 

Astrid Lindgren Memorial Award är ett litteraturpris till Astrid Lindgrens minne. Det är världens största litteraturpris för barn och unga och tilldelas författare och illustratörer. Priset instiftades 2002 av Sveriges regering och har i år kandidater från 71 länder. Varje år belönas en person eller organisation som bidrar till litteraturens betydelse för barn och unga över hela världen. Prissumman på fem miljoner svenska kronor gör priset till världens största i sitt slag. 

Första svensken att ta emot priset var Barbo Lindgren år 2014. Vem som får priset 2022 tillkännages i Stockholm den 22 mars nästa år. Andra svenskar som blivit nominerade till nästa års pris är bl.a Jenny Jägerfeld, Pija Lindenbaum, Eva Lindström, Jan Lööf, Frida Nilsson, Anna-Clara Tidholm, Cecilia Torudd med flera.

Klicka här för att läsa mer om Almapriset!

Lämna en kommentar